Hoe kan een fashionbedrijf tegenover zijn concurrenten zijn merk positioneren?

Een fashionbedrijf, dat is opgericht om op korte termijn veranderingen in de vraag van de markt te leveren, zal altijd worden gezien als een bedrijf dat op de hoogte is van de nieuwste trends. De meeste fashionbedrijven, die worden opgericht, redden het uiteindelijk niet maar als een bedrijf de huidige fashiontrends kan integreren en twee nieuwe producten per week in hun winkelketens kan introduceren, zijn ze zonder twijfel een bedrijf dat zeker zijn hoofd boven water zal houden.

Ken je klant en ken zeker de concurrentie

Begrip hebben over het klantprofiel is erg belangrijk. Als eerste moet het waarom, waar, wat en voor wie de producten en het label zijn bedoeld grondig worden onderzocht en worden geanalyseerd. Zodra dit is gedaan, is de volgende stap om te identificeren wie de andere huidige spelers zijn en welke stappen ze nemen om zich van de concurrentie te onderscheiden. Dit noemt men ook wel de evaluatiefase. Het internet kan de beste plaats zijn om dit onderzoek te starten.

Creëer op een intelligente manier zichtbaarheid

Fashionbedrijven besteden vaak veel geld aan hun reclame- en marketingcampagnes, wat de winstmarges aanzienlijk kan beïnvloeden. De wereldberoemde retailgigant Zara besteedt bijvoorbeeld helemaal geen geld aan reclame. Dat is op zichzelf strategisch denken. Hun standpunt is dat er social-mediaplatforms zijn die ze niets kosten. Een bedrijf kan via een platform zijn boodschap in real time direct aan zijn doelgroep verkondigen. Als de boodschap aantrekkelijk wordt weergegeven, heeft het een onmiddellijk cascade-effect, omdat de ontvangers er weer voor zorgen dat de boodschap wordt doorgegeven.

Een fashionbedrijf dat een gebruiksvriendelijke website heeft die zeer interactief en informatief is en sterk de nadruk legt op de communicatie via socialemediaplatforms in realtime is, vooral in deze branche, dus een waardevol hulpmiddel.

Beheer van klantrelaties

De fashion-industrie is zich er in het algemeen goed van bewust hoe belangrijk verwijzingen naar hun bedrijf zijn. Een bezoekje van mevrouw Kennedy aan de kleinschalige winkel Chloë was voldoende om er een internationaal succes van te maken. De reden daarvoor was dat het een plaats werd die door haar werd verwezen. Weten wie je klanten zijn, welke voorkeuren en antipathieën, bestedingspatronen, persoonlijk belangrijke dagen zoals hun verjaardagen, verjaardagen enz. zijn is erg belangrijk. Deze gegevens moeten in een database worden bijgehouden om te kunnen dienen voor een relatie met de klant om hen te informeren over je producten en ze een service te geven, die als exclusief en persoonlijk wordt ervaren.

We kunnen nog wel even doorgaan omdat aan creatieve processen, die kunnen worden gebruikt als effectieve hulpmiddelen om je van de concurrentie te onderscheiden, eigenlijk nooit een einde komt. Maar helaas heeft de schrijver maar vijfhonderd woorden mogen gebruiken en dat heeft hij ook met veel enthousiasme gedaan. “Succes met de merkpositionering en het allerbeste.

Fashion