Voor iedere schoen de juiste sok

Veel mensen denken vaak: Een sok is een sok. Deze mensen zullen vaak een korte sok hebben voor de zomer en een lange voor de winter. Maar het jaargetijden moet leidend zijn in de keuze van je sok. Als je dit doet kun je namelijk verschikkelijke stijlfouten maken. Het is namelijk niet het jaargetijden die leidend hoort te zijn, maar de schoen die je draagt. In dit artikel zullen we je daarom vertellen welke sok je bij welke schoen hoort te dragen.

De lage sok

De lage sok draag je natuurlijk wel vaak ‘s zomers, maar dit komt voornamelijk doordat je dan een korte broek draagt en je enkels en onderbeen daardoor vaak zichtbaar zijn. Het is belangrijk dat de sokken die je hierbij draagt kort zijn en dus niet zichtbaar boven je schoenen. Geen sokken dragen is absoluut geen optie. Je gaat dan namelijk erg zweten en dit wil je echt niet. Deze sokken worden vaak ook gedragen in combinatie met schoenen zoals loafers waar ook een groot deel van de huid zichtbaar is.

Sokken met een boodschap

Hoewel we over het algemeen willen dat een sok niet zichtbaar is of niet te veel opvalt. Is dit bij deze sok juist precies het tegenovergestelde. Met deze sokken wil je een statement maken en laat ze dan ook wel goed zichtbaar zijn. Dit zijn vaak lange sokken die goed werken onder lage sneaker met een hoog opgerolde broek. Kenmerkend zijn de drukke prints of logo’s.

De alledaagse sok

Deze sok kan je bijna elke dag aan. Hij kenmerkt zich meestal doordat hij redelijk simpel is en niet schreeuwend. Het is voor deze sok wel belangrijk dat hij een goede kwaliteit heeft, want je zal hem natuurlijk veel dragen. Let er op dat wanneer je deze sokken onder een pak draagt je ze niet te lang draagt. Als ze faal worden, gelijk wegdoen!
Bron: Corry Kousen Sokken

Recommended Articles