Wat stop jij allemaal in je koffer?

Het inpakken van je koffer voor je op vakantie kan vertrekken is een belangrijk klusje, waar je maar beter even de tijd voor kan nemen. Want wat neem je mee, en wat niet? En hoe pak je het zodanig in dat het allemaal heelhuids en gebruiksklaar je vakantiebestemming bereikt?

Hoe pakken we het aan… en in?

Hoeveel bagage je op vakantie mee kunt nemen hangt vooral af van het vervoersmiddel waarmee je reist. Ga je met de auto, dan kun je meestal wat meer meenemen dan wanneer je met het vliegtuig reist bijvoorbeeld. Problemen met het inpakken van de koffers zie je dan ook vooral terug bij mensen die met het vliegtuig op vakantie gaan. Zij hebben te maken met maximale afmetingen en gewichten van hun bagage, en het is soms lastig om daaraan te voldoen.

Voordat je gaat inpakken is het belangrijk om even te checken hoeveel bagage je precies mag meenemen. Dit is per airline en per bestemming verschillend. Controleer dit dus even goed op de site van de airline, en meet je koffer even na. De meeste grote merken zoals Samsonite hebben de formaten van hun koffers aangepast op de meest gebruikte maten van de verschillende airlines.

Bij sommige airlines mag je naast een grote koffer ook nog een kleiner exemplaar meenemen dat je bij je houdt in de cabine. In dat geval is het helemaal belangrijk om goed naar de vereiste afmetingen van je koffer te kijken, want vanwege de beperkte ruimte in de cabine worden de eisen hier nog een stuk strenger nageleefd. Niets zo vervelend als bij het inchecken toch je zorgvuldig ingepakte handbagagekoffertje in moeten checken als ruimbagage, met alle kosten van dien.

Slim inpakken

Weet je zeker dat je koffers het juiste formaat hebben, dan is het tijd om in te gaan pakken. Het is altijd raadzaam om in je handbagage, of dit nu een koffertje of een handtas is, de belangrijkste zaken waar je echt niet zonder kunt in te pakken. Je telefoon, oplader, portemonnee, reispapieren, zonnebril: allemaal zaken die in je handbagage horen. Veel mensen vinden het daarnaast prettig om ook een setje kleding en ondergoed mee te nemen, plus wat toiletartikelen, voor het geval de grote koffer kwijtraakt of later op je vakantieadres arriveert. Een slimme keuze, maar let bij het inpakken van vloeistoffen wel goed op de regels die daarvoor gelden.

Voor je grote koffer geldt: pak kritisch in, en neem geen dingen mee waarvan je eigenlijk al weet dat je ze niet gaat gebruiken. Kleding die snel kreukt kun je beter niet vouwen, maar oprollen. Zo past er niet alleen meer in je koffer, het gaat ook minder snel kreuken.

Recommended Articles