Zo zit jouw haar altijd goed!

Heb je het gevoel dat iedereen zijn haar altijd goed zit, behalve dat van jou? Geen zorgen: zelfs die persoon die altijd het perfecte kapsel lijkt te hebben heeft heus wel eens last van bad hair days. Hij of zij weet alleen heel goed hoe deze ook weer opgelost kunnen worden!

Een goede basis

Hoe verklein je de kans op een bad hair day? Heel simpel: door regelmatig een kapper te bezoeken. Of je nu lang of kort haar hebt, een bezoekje aan de kapper eens in de pakweg zes weken is zeker geen overbodige luxe. Een kort kapsel is zijn model na een paar weken zodanig kwijt dat ingrijpen en het opnieuw aanbrengen van de juiste laagjes en accenten hard nodig is. Maar ook lang haar is gebaat bij een regelmatige knipbeurt, al laat je alleen maar de puntjes knippen. Het zijn juist de punten van je haar die het meest beschadigd raken en droog zijn, en na een paar weken als een soort klittenband aan elkaar blijven ‘kleven’. Dat maakt het niet alleen lastig om je lange haar te borstelen of kammen, het zorgt er ook voor dat het niet lekker in model valt, al die droge punten die aan elkaar blijven klitten. Bang dat je kapper er te veel af knipt? Wees heel duidelijk dat je het alleen wil laten bijpunten, en zoek gerust een andere kapper op als je huidige kapper toch zijn eigen plan trekt en er stelselmatig te veel af haalt.

De juiste producten

Met een goed geknipt en bijgehouden kapsel verklein je de kans op een bad hair day al aanzienlijk. Maar ook de juiste producten kunnen een flink handje helpen! Laat je ook hierover eens door je kapper informeren. In een kapsalon verkopen ze vaak professionele merken, zoals Fudge of Schwarzkopf, en je kapper weet precies welke bij jou passen.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de shampoo die je altijd gebruikt en die je haar zo lekker glad maakt, eigenlijk helemaal niet geschikt is voor jouw haartype. Glad haar klinkt goed, maar te glad haar laat zich nauwelijks in model brengen. Maar het kan natuurlijk ook andersom: misschien gebruik je wel een stylingproduct waar heel veel alcohol in zit, dat op de lange termijn je haar vooral uitdroogt. Je kapper kan je dagelijkse haarroutine met je doornemen en je adviseren welke producten wél goed zijn om te gebruiken. Zorg dat je deze altijd in huis hebt, heb je dan een keer een dag waarop je haar niet doet wat jij wilt, dan heb je in ieder geval de middelen in huis om het zo goed mogelijk op te lossen.

Recommended Articles